In gesprek over onderwijs na COVID-19
Afgelopen week zijn we tijdens deze Virtuele Ronde Tafel in gesprek gegaan met personen die in het onderwijs actief zijn, over de vraag hoe onderwijsinstellingen om kunnen gaan met de grote hoeveelheid financiële middelen die vrijkomen vanuit het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Het programma is gericht op het wegwerken van achterstanden door COVID-19, maar zijn er überhaupt achterstanden? En zo ja, op welk gebied? Op welke manier geven jullie invulling aan deze mogelijke “gap” en welke concrete acties volgen daar dan uit voor de komende jaren? Kortom, welke doelen worden er nagestreefd en welke middelen zijn er nodig om die te bereiken?
Tijdens het gesprek werd duidelijk dat het nog lastig is om het NPO te gebruiken voor de lange termijn. Het puzzelt de verantwoordelijken hoe deze extra middelen kunnen worden ingepast in het (bestaande) strategische kader. Veelal wordt het bedrag gebruikt om mensen aan te nemen, de druk bij het primaire proces op de korte termijn te ontlasten, maar hoe plan je de strategie voor de personele bezetting voor de langere termijn?
Eén van de deelnemers zei hierover het volgende: “Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven en er kwamen zaken naar boven die eerder voor mij niet zichtbaar waren.”
Lijkt het je interessant ook deel te nemen aan deze Virtuele Ronde Tafel?
Stuur ons via LinkedIn een persoonlijk berichtje en dan plannen we je in voor één van onze lunchsessies (van 12 tot 13 uur).
Gerelateerd nieuws
Durven directies nog rolmodel te zijn?
Een ambitieus topteam zit niet in de dug-out Hendri Meilink Vanaf de tribune zie ik ‘m wekelijks wat verdwaasd rondlopen. …
Waarom strategie áltijd over goed leiderschap gaat
Een papieren strategie heeft vaak maar weinig zin. Gelijk met het ‘afronden’ van je strategisch plan, begint de roep om …
Modulair programma Strategie & Duurzaam impact maken
Samen met Provincie Overijssel en Windesheim verzorgt IJsselvliet een programma over Strategie & Duurzaam impact maken. Meer van betekenis zijn, dat is het …